22/08/2016

Høyt og Lavt

2015:

poster

Torsdag 27/8:
19.00 Life After Death From Above 1979 (Visning)
20.30 q&a med regissøren Eva Michon
21.00 Guro S. Moe release av Stunt Rock, samt bass solo.
21.30 Pan Gu (Leslie Low/Lasse Marhaug)

Fredag 28/8:

20.00 Vilde&Inga + Espen Reinertsen
21.00 Kjekk ungdom (Vegar Vårdal/Håvard Skaset)
21.30 The Observatory (Sg)
22.30 Golden Retriever

Billetter kjøpes i døra.

Arrangementet finner sted
på Deichmanske bibliotek Grünerløkka
Schous plass 10

Arrangementet er støttet av Norsk Kulturråd

2013:

 

Torsdag 9/5

DuoBonanza (Ålesund, Kristiansund, Brumunddal, Åfjord x2, Skien)

Mat Pogo (Italia)

Fredag 10/5

Håvard Volden (Lundåsen)
Pogo/Marhaug (Italia/Steigen)
Pär Thörn/Martin Küchen (Sverige)
Loup (Frankrike) 

Lørdag 11/5

Maria Norseth Garli/Cristoph Schiller/Tuulia Kallio (Bjugn/Tyskland/Finland)
Wolf and the gang (Oslo) 
Jon Lunde/Terje Paulsen (Kristiansand) 

Artistinfo:

Mat Pogo:
Meget særegen Italiensk musiker og kunstner bosatt i Berlin. Står bak kollektivet Burp Enterprise og band som Jealous Party, Pokemachine og Penates. Pogo er en meget sterk stemme som innehar referanser fra et hav av sjangre og uttrykk.

Pär Thörn
Er en meget spennende svensk forfatter vi tilfeldigvis traff i Berlin for noen år siden. Thörn spiller på gamle preparerte kassettspillere som han forer med forskjellige opptak av sinustoner og lignende. Har prøvd å få denne karen hit lenge nå. Endelig!

Martin Küchen
Svensk saksofonist som skulle være kjent for de fleste som har hørt litt på skandinavisk frimusikk de siste tjue årene. Har samarbeidet med et vell av musikere fra hele verden og blir stadig sett sammen med band som The Heath Death og Trespass Trio

DuoBonanza :
Gitar, gitar, gitar, gitar, bass og atter bass. Her er avslutningen på Duobonanzas norgesturné. Hedvig Mollestad Thomassen, Guro Skumsnes Moe, Brynjar Takle Ohr, Even Helte Hermansen, Trond Frønes og Håvard Skaset. Med utelukkende elgitar og minst like elektrisk bass er det duket for et spennende møte mellom noen av landets mest eventyrlystne instrumentalister som til stadighet utfordrer sjangergrenser.

Loup
Fransk duo med store ressurser og tette bånd til Gaffer Records, Lyons Ground Zero og utallige andre bandkonstellasjoner. Stikkordene som noise, frijazz og drone er en selvfølge.

Maria Norseth Garli
Bjungning som har gjort seg bemerket i band som Song Circus og Silver Light. Driver sin egen konsertserie, UPOP, ytterst på den forblåste Fosenhalvøya. Sier seg selv at dette er en musiker med mer pågangsmot enn de fleste.

Cristoph Schiller
Tysk pianist og kunstner fra Tyskland som nå mer eller mindre har konvertert til spinett. Spiller daglig med kremen av europeiske improvisasjonsmusikere.

Tuulia Kallio
Finsk folkemusiker og skuespiller med sterk stemme og stort instrumentarium som spenner fra stemme, forskjellige perkusjonsinstrumenter til jouhikko (finsk harpe).

Wolf and the gang
Wolf er Øyvind Hellners alter ego. Hellner har bakgrunn fra Insomnia og samarbeider med ringrevene Harald Fetveit og Espen Ursin som går tilbake til midten av 80 tallet. Med seg denne gangen har han Espen Ursin, Kai Mikalsen, Njål Kiese og Bjørn Hatterud.

Håvard Volden
Gitarist fra Lundåsen som spiller utelukkende med kremen av norske band; Jenny Hval, Nude on sand, Moon Relay. Definitivt Trøndelags store gitarhelt, bare at Adresseavisa ikke har skjønt det.

Jon Lunde
Jon Lunde er kjent fra blant annet Dunlope Highflex og har gjennom sin konsertserie TABLEAUX gjort Kristiansand til et viktig stoppested mellom Oslo og Stavanger. Her skal han få vise at han en dreven utøver på laptop, circut bending og andre elektriske artikler.

Terje Paulsen
Terje har lang fartstid som utforskende musiker med bakgrunn fra bandet Kong Klang og forskjellige samarbeider med blant andre Terje Dragseth. Terjes engasjement kan ikke måles og er uvurderlig for denne musikken.

Høyt og Lavt arrangeres av Conradsound i samarbeid med Dans for voksne, og er støttet av Norsk KulturrådNorsk Jazzforum og Oslo Musikkråd. Takk!

2012:

hl_web

3.-4.august på Kunsthall Oslo (v/ Oslo S)

kl. 19.00

Som en inngangsport til de to heftigste festivalukene i Oslo, kommer her en liten minifestival .Det serveres til sammen åtte sett med improvisert musikk både høyt og lavt.
For tredje år på rad arrangeres festivalen Høyt & Lavt, en festival med improvisert musikk som oppstår når det er behov for den. For første gang arrangeres festivalen på Kunsthall Oslo. Festivalen vil vise nye konstellasjoner mellom improviserende musikere med vidt forskjellige bakgrunner i sann ånd etter improvisasjonsmusikkens vesen. Felles for alle er en nysgjerrig tilnærming til lyd.
Fredag 3.august :
Viviana Vega/ Agnes Hvizdalek – Trommer møter stemme. 
Med en nesten umenneskelig presisjon er det vanskelig å skille Hvizdaleks akustiske stemme fra det elektroniske. Har en unik duo sammen med Harald Fetveit og er drivkraft bak prosjektet önskekvist,Viviana Vega, en hardtslående trommis i bl.a. Cock Of Corps og er også er vokalist i Masselys.
John Hegre – Bråkmaker fra Bergen. 
Med i bl.a. Jazkamer, Noxagt, Golden Serenades, Public Enema, og har også en flott soloutgivelse på +3db. En viktig ressurs i norsk musikkverden.
Espen Ursin/ Fredrik Ness Sevendal – Bratsj og gitar nedsmeltning.
Espen Ursin på elektronikk og bratsj er av den eldre garden i Oslos eksperimentelle musikkmiljø med start i Insomnia. Et improviserende postpunkband som tidlig på 80 tallet skapte kaos og furore i Oslos musikkundergrunn.
Fredrik Ness Sevendal aka FNS er en veteran i Oslos undergrunnsmiljø og er med i en bråte bra prosjekter ,b.l.a DEL, Slowburn, Kobi ,Layers of the Onion. Som eminent soloutøver maner han fram psykedelisk folk ambient på gitar og elektronikk.
DOGUN – Psykedelisk støy.
Nytt projekt med Dag Erik Knedal Andersen på trommer, Guro S Moe på el-bass og Jon Wesseltoft på gitar. Kaotisk psychnoise trio. Tungtog frenetisk. Medlemmer av bandet kan også høres i b.l.a Maranata, Cock of Corpse, SAKA,The Heat Death, MOE og Bluefaced people.
Lørdag 4.august :
kÖöK + Astrid Groseth – Gitar vs dans
Den improviserende gitarduoen  gav ut sin debutplate på FMR-RECORDS i vår og har ved flere anledninger samarbeidet med dansere som de også skal gjøre på Høyt og Lavt. Jørn Erik Ahlsen og Stian Larsen som duoen består av har også spilt med musikere som Han Bennink, Michael More og John Hughes.
Astrid Groseth har BA i dans og pedagogikk med spesialisering i samtidsdans og bevegelsesveiledning ved Den Norske Balletthøyskole ogjobber som frilans samtidsdanserdanser, soloprosjekt og duoen GROM med Guro S.Moe.
Dag Stiberg/ Kristoffer Alberts / Jørgen Mathisen – saxmomentum
Saxtrio som vil utfordre lydsvingningene i Kunsthall Oslo. Med bakgrunn i band som SAKA, Maranata og Zanuzzi 5 møtes jazz og støy klar til kamp.
Håvard Skaset – Solo gitar
Bak prosjekter som MOE, Bluefaced People, Sult har Skaset jobbet kontinuerlig med sitt soloprosjekt.  Modig musikk som tåler stillheten.
Tony Blomdahl/Harald Fetveit/ Kjetil Hanssen – Støytrio.
Harald Fetveit er en uuttømmelig ressurs og inspirator for improvisert musikks fornying gjennom underfundige og oppfinnsomme konsertprosjekter gjennom  serien Dans for Voksne. Med bl.a. hjemmemekka lydkilder har Harald i flere tiår støylagt konsertscener i inn ogutland med førsteklasses støymusikk.
Kjetil Hanssen – en tungvekter i støyfaget til tross sin unge alder. Med et lass av utgivelser på eget selskap Ambolthue og Kassettkultur, med soloprosjektet Torstein Wiik og med bl.a. Lasse Marhaug, Martin Powell, Arnfinn Killingtveit, jobber han med boblende overskudd på nye prosjekt og nye utgivelser.
Tony Blomdahl (SE) på bl.a modularsynt og fjærreverb. Han er en stor ressurs for Gøteborgs støyscene og arrangerer Geiger – festivalen ogspiller også i deathjazzgruppen Läder og punkebandet Plutslig Mondag.

2011:

høyt og lavt

BAM: Han Bennink – trommer, Michael Moore – saksofon og klarinett og Jørn Erik Ahlsen – gitar.

Han Bennink (1942) er en av nestorene i europeisk jazz og avant garde. Han har opp gjennom tiden vært en viktig del av utviklingen av frijazz og moderne musikk. I sine yngre dager spilte han med navn som Wes Montgomerey, Sonny Rollins og Eric Dolphy samtidig som han utforsket improvisert musikk med europeiske navn som Peter Brötzmann, Derek Bailey og Alexander von Schlippenbach. Michael Moore er en amerikaner bosatt i Amsterdam som har en rekke utgivelser og turnéer bak seg. Et stort navn og en stor musiker med utmerkelser fra bl.a Down Beat. Michael Moore spiller også musikk fra andre verdensdeler med bl. a Toumani Diabate og Ogüz Büyükberner. Jørn Erik Ahlsen er en gitarist fra Trondheim, bosatt i Oslo. Han spiller med bl.a Håvard Skaset, Guro S. Moe, The Snake Decides med Jan Bang og Erik Honoré, Jessica Sligter, Aladin Abbas, Rajab Suleiman, Tellef Kvifte, kÖöK og John Hughes mm.

BAM! Møttes på Zanzibar, Tanzania i 2009 og spilte flere konserter der. I oktober i fjor møttes de igjen og spilte en konsert i Amsterdam. Nå kommer de sammen på nytt og det blir igjen et spennende møte med tre generasjoner forent i en bakgrunn i jazz og verdensmusikk.

SAKA

Kristoffer Alberts -saksofon, Jon Rune Strøm – bass og Dag Erik Knedal Andersen – trommer. SAKA er en powertrio med tre av de mest aktive jazzmusikerne i Norge. Med nylig sluppet plate vil vi få høre tre mesterimprovisatører i toppform. Mer info på Knedal Andersen sin hjemmeside her.

Guro Skumsnes Moe/Astrid Groseth/Monique Cornwell

En forestilling som kombinerer musikk og bevegelse. Bassist og multikunstner Guro Skumsnes Moe er kjent for å blande ulike uttrykk og jobber her med danserne Astrid Groseth og Monique Cornwell(NL). Vi kan vente oss en unik og banebrytende forestilling fra de som tilhører fortroppene i dagens kunstverden. Guro S. Moe spiller bla i avant rockgruppen Moe og Art Directors. Moe har samarbeidet høyt og lavt med musikere og kunstnere overalt i verden og er en av de mest hardtarbeidende og spennende musikerne i Oslo.

Renato Ciunfrini/Enrico Malatesta

Renato Ciunfrini (IT) – klarinett, bassklarinett, sopransaksofon, stemme, elektronikk, objekter og oppfinnelser, Enrico Malatesta (IT) – perkusjon. To generasjoner musikere møtes til et møte uten sidestykke når det gjelder oppfinnsomhet. Renato Ciunfrini er en innovatør av lyder og skaper landskap man ikke har vært i tidligere. Enrico Malatesta er nylig utdannet klassisk perkusjonist som har jobbet mye med moderne musikk og improvisasjon.

Anders Hana solo

Anders Hana, gitar er en av Norges mest spennende navn i noise og improvisert musikk. Hana er kjent for et sterkt og unikt uttrykk og er en viktig del i lydbildet til grupper som MoHa!, Ultralyd og Noxagt, i tillegg til å spille med Paal Nilssen-Love, Per Zanuzzi, Mats Gustavson med mange flere. Anders Hana er bosatt i Berlin og dette er en sjelden mulighet til å oppleve en solokonsert til denne gitaristen!

Motsol

motsol ble etablert i 2004, og duoen har siden spilt på et stort utvalg norske festivaler og scener. I 2007 kom motsol ut med plata Strap on på det engelske selskapet FMR -records. Med sin unike besetning skaper motsol en uforutsigbar og rå lydverden, der ukonvensjonell rollefordeling er fremtredende i samspillet. motsol har et akustisk uttrykk – hvis man ser bort fra Liavik Solbergs bruk av vintage elektroakustiske apparater og at Janvin Motlands stemme til tider kan minne om et asfaltbor. Musikken er fritt improvisert med referanser til både tradisjonell europeisk fri improvisasjon og klassisk samtidsmusikk. Utvidede teknikker, impulsivitet og preparasjoner av ulike slag dominerer duoens abstrakte uttrykk som er både åpent og intenst, utfordrende og innbydende.

Både sammen og hver for seg har bandmedlemmene Ståle Liavik Solberg og Stine Janvin Motland gjort seg bemerket for deres særegne instrumentering og uredde spillestil, blant annet i samspill med Frode Gjerstad, Martin Küchen, David Stackenäs, Håvard Wiik, Fred Lonberg-Holm og Hild Sofie Tafjord, i tillegg til egne soloprosjekter og det faste ensemblet Kitchen Orchestra. De er begge utdannet ved jazzlinja i Stavanger, og har en mastergrad ved Norges Musikkhøgskole.

BLYmed Jodi Gilbert

BLY er Andrea Rydin Berge, Ingrid Romarheim Haugen og Helen Louise Solberg alle på vokal. Sentralt står utforskingen av ulike teksturer komponert med stemmen som eneste lydkilde. I forbindelse med en konsert på Det Jyske Kunstakademi i vår ble BLY beskrevet slik: ”BLY er Andrea Rydin Berge, Ingrid Romarheim Haugen og Helen Louise Solberg og lyden af deres skønskæve stemmer. Resultatet er smukt som bare fanden, meget langt fra det traditionelle vokalgruppeideal”.

BLY skal denne kvelden samarbeide med den amerikanske sangeren, danseren, skuespilleren og performanceartisten Jodi Gilbert. Jodi Gilbert bor i Amsterdam og har prosjekter som The Voice is the Matter, RASP/HASP og SPOON 3.

Ongaku2 med Håvard Skaset

Elia Casu – preparerte gitarer og elektronikk og Paolo Sanna – trommer og perkusjon kommer fra Sardinia. De kombinerer “nødvendigheten av å blande lyd med stillhet ved å benytte seg av “instant composition based on improvisation, experimentation and timbrical research.” Ongaku2har gitt ut 5 plater og er en stor del av de som spiller experimentell musikk på Sardinia. Gitaristen Håvard Skaset (Moe, Art Directors, Sekstett) er rå og kompromissløs og har en slagkraftig stil. Gå på google og se! Improv fra Middelhavet møter Håvard Skaset må høres!

Velkommen til en unik og spennende festival i salen hos Deichmanske Bibliotek!

 2010:

Høyt og lavt på Belleville(Soria Moria) 6. og 7. august.
-3.jpgHild_Sofie_Tafjord.jpg
-1.jpg-2.jpg

6. og 7. august, rett før Oslo koker over av musikkfestivaler, har vi funnet det for godt å arrangere en minifestival på Belleville, Soria Moria. Vi er stolte av å kunne presentere gitarlegenden Fred Frith i to forskjellige konstellasjoner. Foruten Fred Frith kan du få med deg: Art Directors, Hild Sofie Tafjord, Paal Nilssen-Love, Alexander Rishaug, Dag Magnus Narvesen, Øyvind Storesund, Renato Cuinfrini, Frode Gjerstad, Dag Erik Knedal Andersen, Daniel Meyer Grønvold

Program:

Fredag 6.august

20.00 Frode Gjerstad/Dag Erik Knedal Andersen
21.00 Art Directors med Fred Frith

Lørdag 7.august

20.00 Dag Magnus Narvesen/Øyvind Storesund/Renato Ciunfrini Trio
21.00
Alexander Rishaug/Daniel Meyer Grønvold duo
22.00 Hild Sofie Tafjord/Paal Nilssen-Love/Fred Frith Trio

 

Konsertene er et sammarbeid mellom Kampenjazz, Cosmopolite, Norsk Jazzforum, Conradsound